“Онкологія — це найскладніша медична галузь”: колишній головний лікар Національного інституту раку Андрій Безносенко про специфіку своєї професії за лаштунками “Пісні мого життя” (ексклюзив)

Пісня мого життя
Щонеділі
Онколог Андрій Безносенко розповів про найважчі миті свої професії

Герой проєкту “Пісня мого життя” лікар-онколог Андрій Безносенко ексклюзивно розповів про найважчі аспекти своєї професії та про те, як вдається відволікатися від стресу на роботі.

Поділитися:

Сьогодні о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” глядачі побачили новий випуск проєктуПісня мого життя, ведучою якого є Катерина Осадча. Одним з гостей став хірург-онколог, Заслужений лікар України, колишній головний лікар Національного інституту раку Андрій Безносенко. Ексклюзивно для сайту 1+1 він розповів про найважчі аспекти професії лікаря-онколога, стрес на роботі та звільнення з посади головного лікаря Національного інституту раку.

Зовсім нещодавно ви пішли з посади головного лікаря Національного інституту раку. Розкажіть, що вплинуло на ваше рішення?

У першу чергу, це було пов’язано зі зміною організаційної структури Інституту. Ми перейшли з державної установи в державно некомерційне підприємство, яке передбачає те, що посади головного лікаря не існує, тому мою посаду ліквідували. 

Мені запропонували керівну посаду з іншим функціоналом, але я вирішив, що наступний етап мого життя повинен бути пов’язаний з наукою та практичною медициною, а не з адміністративними обов’язками. 

Пісня мого життя

Що найскладніше у вашій професії?

Взагалі онкологія — це найскладніша медична галузь. Для мене найскладніше — це спілкування з родичами, коли ми не можемо допомогти пацієнтам. 

У суспільстві є уявлення про те, що все можна вилікувати, але, на жаль, деякі хвороби є смертельними. Емоційно найскладніше оголошувати родичам такі новини. Навіть оперувати пацієнтів легше.

Ваша професія пов’язана з постійним нервовим напруженням. Розкажіть, як вам вдається розслаблятися та відволікатися?

По-перше, допомагають близькі, а по-друге, я відволікаюся на хобі. Я люблю сноубординг та футбол. У мене багато близьких та друзів, і ми подорожуємо разом, коли маємо таку можливість. У мене також велика сім’я, двоє дітей, які мене постійно підтримують.

За роки своєї діяльності я навчився не пропускати через себе біль своїх пацієнтів як свій власний біль, тому це вже саморегулюється. Зазвичай молоді лікарі потерпають від сильних емоційних проблем та професійного вигорання саме через цю специфіку роботи.

Пісня мого життя

Розкажіть, чи присутня у вашому житті творчість, зокрема музика? 

Я пасивний творчий діяч, лише слухаю та спостерігаю. Не думаю, що у мене є творчі здібності.

Чи слухаєте ви українських виконавців? Чия творчість вам подобається?

Я люблю рок-музику, зокрема, глем-рок. З українських гуртів слухаю “Без обмежень”, “Друга ріка”, “СКАЙ”. Звичайно, легендарний “Океан Ельзи”. А ще зараз з'являється багато нових потужних виконавців.

Як композицію загадав Андрій Безносенко, дивіться у повному випуску проєкту "Пісня мого життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

"В мене з ним дуже сильний зв’язок і з роками він став ще сильнішим": у проєкті "Пісня мого життя" на "1+1 Україна" Злата Огневіч розповіла про головного чоловіка свого життя
Тіна Кароль у "Пісні мого життя" пригадала найбільшу поразку на початку кар'єри
“Не люблю попсову музику: те, що слухають всі, я ніколи не слухаю”, - акторка Катерина Кузнєцова про музичні вподобання й український кінематограф в ексклюзивному інтерв'ю

Новини по темі